Een regio waar het het hele jaar door aangenaam vertoeven is...

Het natuurlijke patrimonie :

vacance france mas de causse

chambre d'hote herault brissac

gite de france herault piscine

location chambre d'hotes brissac sud

De Hérault passeert op zijn weg van Brissac tot aan de Pont-du-Diable met de bergengtes van de Hérault op 4 km en die van de Buèges en de Vis, het schilderachtigste deel van zijn loop, rijk aan opmerkelijke natuurlijke en architectonische elementen.

 

Zwemmen en kano/kajakvaren zijn zomers de twee meest beoefende activiteiten op de rivier. Dankzij de geïsoleerde ligging is het water van voortreffelijke kwaliteit en de fauna overvloedig: vissen, vogels, wilde zwijnen, hindes, bevers…

De onderaardse schoonheden: men vindt in de Hérault talrijke ingerichte grotten die de bezoeker een blik op die betoverende imposante ondergrondse wereld biedt.

 

De mooiste grotten zijn de Grotte des Demoiselles op 5 km (tegenover het domein), de grot van Clamouse en van de Dévèze.

Le Pic saint Loup, het Sérannegebergte, het Nationaal Park van de Cévennen en de Aigoual ( 1567 m) zullen de bergliefhebbers aanspreken. De Aigoual op minder dan een uur van Brissac, biedt de wintergasten de mogelijkheid van de skiesport te genieten.

De rivier de Vis heeft het kalkplateau van de Larzac diep uitgesleten en daardoor deze fantastische canyon (afgrond) het zogenaamde "Cirque de Navacelles" (op 15 km ) gevormd, een wonder der natuur.

 

In de diepte, temidden van een oase van groen, ligt het dorp Navacelles bij een verlaten rivierbocht, gedomineerd door duizelingwekkende kalkrotswanden. Men treft op het kalkachtige plateau, hunebedden, Druïdische zuilen en monumenten uit de Nieuwe Steentijd aan.

Halverwege het plateau van de Larzac en de Middellandse Zee, ligt het meer van Salagou (op 30 km) dit grote meer ligt in een buitengewoon landschap met Afrikaanse kleuren, land van tufsteen en vulkanen. Alle seizoenen komen de bezoekers om te surfen, te vissen of te crossen.

De zee en de fijne zandstranden bevinden zich op 50 minuten rijden.