Een regio waar het het hele jaar door aangenaam vertoeven is...

 

 

résidence vacances mas de causse

gite france tourisme brissac

chambre d'hote vacances piscine

chambre d'hote cevennes hérault

vacances week end brissac montpellier hérault

Regionale producten :

De wijngebieden van de Hérault :

Welkom in de oudste wijngaard van Frankrijk !! Hier in het hart van de Languedoc is de wijnbouw meer dan een traditie, een beschaving diep gegrift in het geheugen van zowel de landerijen als de mensen. Men produceert hier rijke en gevarieerde wijnen, waarvan enkele zich kunnen meten met de besten ter wereld en tronen op de tafel van de grote fijnproevers.

Om van te genieten :

De formidabele landwijnen en de beroemde AOC's van de Minervois, Picpoul, Saint Chinian, Faugères, Clairette du Languedoc, Coteaux du Languedoc, maar ook de beroemde muscats van Frontignan, van Mireval, van Saint Jean de Minervois en van Lunel…

De forel

"Fario" (rivierforel) met rode stippen is afkomstig uit onze rivieren, "Arc en ciel" (regenboogforel) groeit gemakkelijk in natuurlijke omgeving "saumon de fontaine". Vissen uit de bergen, houden van koud water. Er zijn 10 viskwekerijen in de Hérault.

Olijfolie

De in 1920 opgerichte olijfoliecoöperatie heeft 200 leden, voor wie de olijfboomcultuur, symbool van de vrede, al eeuwen is verankerd in de mediterrane grond. 5 kg zwarte rijpe , in de winter geoogste olijven, zijn er nodig, om 1 liter olijfolie te verkrijgen, wereldwijd gewaardeerd om zijn weldadige invloed op onze gezondheid.

De verschillende olijven van de streek

La lucque: langwerpige vrucht, gebogen met een puntig uiteinde, kleur donker groen. Gladde huid en bobbelig ter hoogte van de kromming van de vrucht. Fijn vruchtvlees, uitgesproken smaak. Kleine pit, langwerpig, toenemend gebogen. La Picholine: kleine langwerpige vrucht, puntig uiteinde, kleur zuiver groen tot groengeel, gladde huid, fijn vlees, stevig, smakelijk, dunne smalle pit. Deze groene olijven worden geel geoogst in oktober.

De truffel

De truffel, de eik en de truffelkwekers van de Hérault werken samen voor uw grootste genoegen. "De ondergrondse paddestoel ontspruit tijdens de voorjaarsbuien, sluimert in de schaduw tijdens de zomerse hitte, profiterend van de onweersbuien en besluit aan het einde van de herfst uiteindelijk volwassen te worden. Zij wacht op de winter om haar geur te verspreiden en haar aanwezigheid kenbaar te maken". (J. Barciet).

Le Pélardon

Op de droge en wilde terreinen van de Hoge Kantons doet de geit zich tegoed. Haar melk heeft een uitgesproken goede smaak. De geitenhouders beoefenen een hele speciale techniek om deze beroemde kaas te maken.

Honing

De imkers(bijenhouders). Zo'n 2500 bijenkorven worden in de Hérault naar gelang de bloeitijd uitgezet, om een onvergelijkelijk palet van honing te produceren met de smaak van onze velden (woeste gronden, bergen en heidevelden).

En bovenal, elke wijn heeft zo zijn landschap van uitzonderlijke kwaliteit, dankzij de buitengewone geologische verscheidenheid van de bodem en de zorg die aan de bescherming hiervan, wordt besteed.