Een regio waar het het hele jaar door aangenaam vertoeven is...

gites herault vacances séjour

chambre d'hote cevennes herault

location gite rural brissac

location gites résidence vacances

chambre d'hote france brissac

Een architectonisch erfgoed van grote betekenis :

Omringd door velden, wijngaarden, rivieren en woest begroeide heuvels, beantwoordt het domein helemaal aan de sterker wordende verwachtingen van het groene toerisme, alle mogelijkheden biedend om ten volle te profiteren van zee, berg en stad.

Alle steden en dorpen zijn het waard om te stoppen en er wat tijd door te brengen. De opeenvolgende plaatsen, hebben ieder voor zich hun eigen charmes en bijzonderheden.

 

Voor een bezoek of een avondje uit bieden de mooie steden Montpellier op een half uur rijden of Nîmes (45 min.), talrijke ontspanningsmogelijkheden. .

Brissac met zijn XIIde eeuwse kerk, het kasteel en Hoog Brissac, de brug en de kapel van St. Etienne d'Issensac, de basiliek van Notre Dame du Suc, St-Guilhem-le-Désert, het dorp en de bergengtes (gorges) tot aan de Pont-du-Diable, staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Als voorbeeld van de Eerste Romaanse bouwkunst in de Languedoc uit de 11 de en 13 de eeuw is een bezoek aan de prachtige Abdij van Gellone en zijn klooster, een aanrader, evenals een wandeling in de "Cirques de l'Infernet" (helse dalkommen) en "du Bout du Monde" (het einde van de wereld).

Op enkele kilometers beginnen de bergengtes van de Hérault, geschikt om te zwemmen en te kajakken, de 13 de eeuwse Pont du Diable, St Jean de Buèges, een uitzonderlijk goed bewaard gebleven middeleeuws dorp, met een 12 de eeuwse Romaanse kerk(historisch monument).

Gelegen in de schitterende vallei van de Buèges, St Martin de Londres en zijn 11 de eeuwse Romaanse kerk, het pré-historische dorp Cambous, Ganges een belangrijke plaats in de Cévenolse geschiedenis, vanwege de zijde en de manufacturenindustrie, St Pons met zijn prachtige kathedraal met een opmerkelijk orgel.